Assistent Controller

24 - 32u
Barneveld

De functie

Jij gaat onze administratieve afdeling ondersteunen in de breedste zin van het woord. Samen met je collega’s verzorg je de financiële administratie van Vandentop Tuinhout. Je bent medeverantwoordelijk voor het succes van de afdeling waarbij het accent ligt op een combinatie van operationele activiteiten en het bewaken van de juistheid van de administratie. Je doet dit vanuit een helicopterview oftewel je hebt overzicht over de dingen die er moeten gebeuren en weet hierbij de juiste prioriteiten te stellen.

In jouw rol geef je gevraagd en ongevraagd advies over de ontwikkelingen in de organisatie. Je bent in staat om afwijkingen en bijzonderheden te signaleren en hierop actie te (laten) ondernemen. Daarnaast ben je in staat om afwijkingen ten opzichte van het budget tijdig te constateren en hierop ook actie te ondernemen en in overleg met het Management Team bij te sturen. Verder ben je iemand die het leuk vindt om processen die nog niet helemaal lekker lopen of nog niet goed inzichtelijk zijn – in samenwerking met je collega’s – beet te pakken en op te lossen.

Wat ga je doen

 • Zorgdragen dat de administratie juist, volledig en tijdig bijgewerkt is en de juiste registratie en invoer van financiële gegevens in de systemen verzorgen.
 • Werkzaamheden uitvoeren in het kader van de maandafsluiting en betalingen voorbereiden.
 • Fungeren als vraagbaak voor de organisatie ten aanzien van administratieve zaken en afstemmen met inkoop, verkoop en logistiek.
 • Ondersteuning bieden bij crediteuren- en debiteurenbeheer.
 • Gevraagd en ongevraagd advies geven over de ontwikkelingen binnen de organisatie, afwijkingen en bijzonderheden signaleren, actie ondernemen en tijdig budgetafwijkingen constateren en bijsturen in overleg met het Management Team.
 • Processen die nog niet optimaal lopen of niet goed inzichtelijk zijn, samen met je collega’s aanpakken en oplossen.
 • Actief betrokken zijn bij de dagelijkse operationele werkzaamheden binnen de afdeling en het overzicht behouden over de verschillende taken en prioriteiten, zodat alles efficiënt en effectief wordt afgehandeld.

Wie wij zijn

In 2008 zijn wij, Vandentop Tuinhout, begonnen met een kleine webwinkel in tuinhout en tuinafscheidingen. Nu 15 jaar later zijn we uitgegroeid tot dé specialist in tuinhout met een webwinkel én een prachtige showtuin waar we onder andere tuinhout, schuttingen, vlonderplanken, gevelbekleding en nog veel meer verkopen van hoge kwaliteit. Met een club gedreven collega’s garanderen we kwalitatieve producten en deskundig advies. Onze experts staan klaar voor onze uiteenlopende klanten; van particulieren, tot aannemers en hoveniers.

Bij ons op de werkvloer heerst een familiegevoel en we hebben een hart voor wat we leveren! De meeste collega’s komen uit de directe omgeving en hebben dezelfde werkmentaliteit. De organisatie is open en dat geeft iedereen de kans om mee te denken. Ondanks we veel in overleg doen, is er ook ruimte om verantwoordelijkheid te pakken. We werken met een mooi product en goed gereedschap. Regelmatig hebben we uitjes: een weekend Duitsland, karten op onze zelfgemaakte kartbaan en natuurlijk de vrijdagmiddagborrels!

Wat bieden wij jou

Persoonlijke ontwikkeling

Als jij groeit, groeien wij ook. Je hebt bij ons altijd de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen binnen jouw rol, maar ook binnen de organisatie.

Secundair

We hanteren een reiskostenvergoeding en doen een goede bijdrage in jouw pensioensopbouw.

Personeelskorting

Jij bent onze grootste ambassadeur! Een gaaf project voor jezelf? Dan werk je natuurlijk met onze materialen. Je ontvangt een interessante korting.

Werksfeer en cultuur

We zijn harde werkers in een informele werkomgeving. We organiseren regelmatig leuke activiteiten en op de vrijdagmiddag frituren we altijd samen!

Zo ziet je dag er uit

 • 08:30Je dag start

  Je begint de dag met het controleren en behandelen van je inbox om nieuwe documenten te beoordelen en lopende taken, zoals gegevensinvoer en factuurverwerking, bij te werken.
 • 10:00Maandafsluiting

  Na het bijwerken van je administratie richt je je op de maandafsluiting. Je controleert en verwerkt alle transacties die nodig zijn voor deze periode en genereert rapporten en documentatie voor financiële analyse.
 • 12:30Lunchtijd

  Lunchtijd! Het is vrijdag dus jouw broodje kroket ligt al op je te wachten. Lekker! Het is flink gezellig tijdens de lunch want iedereen luncht mee. De kantoorcollega’s en de collega’s van achter mengen samen.
 • 13:00Beschikbaarheid vragen

  Na de lunchpauze loopt je collega langs je bureau met de vraag om een betaling te checken. Je staat klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden aan collega's moet betrekking tot de administratieve processen.
 • 13:30Afstemming met inkoop, verkoop en logistiek

  Om een soepele samenwerking te garanderen, plan en voer je vergaderingen met inkoop, verkoop en logistiek. Bespreek knelpunten en optimalisaties voor een efficiënte administratieve afstemming.
 • 14:30Ondersteuning crediteuren- en debiteurenbeheer

  Beheer crediteurenadministratie, inclusief factuurverwerking en betalingsafstemming. Ondersteun ook debiteurenbeheer door openstaande facturen op te volgen en klantcommunicatie te verzorgen.
 • 16:00Strategisch Overleg en Rapportage

  Je neemt deel aan het strategische overleg met het Management Team om de ontwikkelingen in de organisatie te bespreken en relevante financiële inzichten te delen. Je bereidt rapportages voor die de financiële prestaties van de afdeling in kaart brengen en helpen bij het identificeren van trends en afwijkingen. Je geeft hierbij gevraagd en ongevraagd advies over mogelijke acties om de financiële doelstellingen te behalen.
 • 17:00Afsluiting van de werkdag en overdracht

  Weekend! Het is tijd voor de vrijdagmiddagborrel. Daarna ga je naar huis voor een welverdiend weekend.

De procedure

1

Sollicitatie & selectie

Je stuurt jouw sollicitatie naar ons op en we zullen op basis van alle sollicitaties een eerste selectie maken.

2

1e gesprek

We nodigen alle geschikte kandidaten uit voor een eerste gesprek, zodat we kennis kunnen maken met elkaar.

3

2e gesprek & voorstel

Met een selecte groep zal een tweede gesprek plaatsvinden, waarna er een voorstel wordt gedaan aan de meest geschikte kandidaat.

4

Tekenen contract

Wanneer we er met elkaar uit zijn gekomen, tekenen we de contracten en ben jij onze nieuwste collega!

Tijd voor een bakkie

Werken met plezier en een hart voor het product; dat is werken bij Vandentop Tuinhout. Samen met ons gedreven team, werken wij dag in dag uit met de mooiste producten. Je bent slechts een telefoontje verwijderd van deze toffe vacature. Onder het genot van een kop koffie maken we graag persoonlijk kennis. Wie weet ben jij binnenkort onderdeel van dit gedreven team en deze trotse organisatie.

Kom jij binnenkort bij ons langs voor een kennismaking? Dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

Enthousiast?

Denk jij dat deze functie jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan snel en we nemen contact met je op!