Verkoper B2B

32 - 40u
Barneveld

De functie

In deze functie ben je samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor het adviseren van onze zakelijke klanten en verzorg je de daaruit voortvloeiende offertes en verkooporders. Je staat dagelijks zowel telefonisch als per mail klaar voor deze groep klanten en onderhoudt nauw contact. Met jouw technische inzicht, vlotte babbel en commerciële instelling zorg je ervoor dat je hen volledig ontzorgt. Dit in de vorm van het uitwerken van op maat gemaakte offertes en een adviserende rol pakken op het gebied van de wensen en eisen van de klant.

Als verkoper (B2B) ga je proactief op zoek naar nieuwe kansen en weet klanten aan ons te binden. Tussendoor help je verkopers met het beantwoorden van hun vragen en spar je met hen over de juiste gesprekstechnieken. Je krijgt energie van het schakelen in een dynamische werkomgeving en houdt ervan om aan te pakken en gas te geven. En natuurlijk zorg je voor goede afstemming met de orderpickers & afdeling planning.

Samenwerken is ontzettend belangrijk en binnen het hele bedrijf heerst een écht teamgevoel. Geen individuele targets, maar juist als team een mooi resultaat neerzetten! Er is veel aandacht voor jouw persoonlijke toegevoegde waarde en ruimte om door te groeien.

Wat ga je doen

 • Adviseren van zakelijke klanten en opstellen van offertes en verkooporders
 • Onderhouden van nauw contact met zakelijke klanten via telefoon, e-mail of aan de balie
 • Proactief zoeken naar nieuwe zakelijke kansen en klanten binden
 • Ondersteunen en samenwerken met je collega’s in de buitendienst (accountmanagers)
 • Ontwikkelen en up-to-date houden van productkennis

Wie wij zijn

In 2008 zijn wij, Vandentop Tuinhout, begonnen met een kleine webwinkel in tuinhout en tuinafscheidingen. Nu 15 jaar later zijn we uitgegroeid tot dé specialist in tuinhout met een webwinkel én een prachtige showtuin waar we onder andere tuinhout, schuttingen, vlonderplanken, gevelbekleding en nog veel meer verkopen van hoge kwaliteit. Met een club gedreven collega’s garanderen we kwalitatieve producten en deskundig advies. Onze experts staan klaar voor onze uiteenlopende klanten; van particulieren, tot aannemers en hoveniers.

Bij ons op de werkvloer heerst een familiegevoel en we hebben een hart voor wat we leveren! De meeste collega’s komen uit de directe omgeving en hebben dezelfde werkmentaliteit. De organisatie is open en dat geeft iedereen de kans om mee te denken. Ondanks we veel in overleg doen, is er ook ruimte om verantwoordelijkheid te pakken. We werken met een mooi product en goed gereedschap. Regelmatig hebben we uitjes: een weekend Duitsland, karten op onze zelfgemaakte kartbaan en natuurlijk de vrijdagmiddagborrels!

Wat bieden wij jou

Persoonlijke ontwikkeling

Als jij groeit, groeien wij ook. Je hebt bij ons altijd de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen binnen jouw rol, maar ook binnen de organisatie.

Secundair

We hanteren een reiskostenvergoeding en doen een goede bijdrage in jouw pensioensopbouw.

Personeelskorting

Jij bent onze grootste ambassadeur! Een gaaf project voor jezelf? Dan werk je natuurlijk met onze materialen. Je ontvangt een interessante korting.

Werksfeer en cultuur

We zijn harde werkers in een informele werkomgeving. We organiseren regelmatig leuke activiteiten en op de vrijdagmiddag frituren we altijd samen!

Zo ziet je dag er uit

 • 08:00Aan de slag!

  Een nieuwe dag! Je begint met een bak koffie op kantoor, en bespreekt de weekendplannen met je collega's. Na de koffie neem je de mailbox door en beantwoord je een aantal praktische vragen van zakelijke klanten.
 • 09:00Zakelijke afspraak

  Iets voor negen meldt jouw afspraak zich. Het is een hovenier, een leuke vaste klant van jou. Je hebt met hem een verkoopgesprek voor een tuinhuis. Onder het genot van een bak koffie vraag je de wensen van zijn klant uit en stel je een offerte op. Deze hovenier weet precies waar hij het over heeft, dat is prettig! Hij geeft ook direct akkoord op de offerte.
 • 09:45Offerte uitwerken

  Leuk die klantafspraken! Je zwaait de hem uit en maakt de offerte officieel. Na de afspraak stel je in Exact nog een aantal offertes op, bel je met een monteur om een vraag te beantwoorden en verstuur je de offertes naar de klant.
 • 11:30Klantadvies

  Vlak voor de lunch word je gebeld door een klant. Hij heeft foto’s gestuurd van een project waar hij nu mee bezig is en wil advies. Je geeft hem wat advies en beantwoordt zijn vragen.
 • 12:30Lunchtijd!

  Lunchtijd! Het is vrijdag dus jouw broodje kroket ligt al op je te wachten. Lekker! Het is flink gezellig tijdens de lunch want iedereen luncht mee.
 • 13:00Productadvies

  Na de lunch staat er een timmerman aan de balie. Hij is snel opzoek naar een specifiek soort hout. Jij zorgt dat hij goed geholpen wordt en de klant loop tevreden de deur uit, daar doe je het voor! Het leuke aan de zakelijke klanten vind jij het bouwen aan de relatie!
 • 13:30Klantadvies

  Vervolgens bereid je het adviesgesprek van zo dadelijk voor. Een klant heeft dit gesprek ingepland via de website. Altijd fijn om goed voorbereid het gesprek in te gaan.
 • 16:00Klantbezoek & weekend!

  Het adviesgesprek verliep soepel. Je sluit je computer af, springt in de auto en rijdt nog even langs een hovenier die nu bezig is met het plaatsen van een schutting. De klant wil nog wat overleggen over de opgeleverde schutting. Aan de relatie bouwen staat centraal, dus rijd je langs. Daarna rijd je door naar huis: weekend!

De procedure

1

Sollicitatie & selectie

Je stuurt jouw sollicitatie naar ons op en we zullen op basis van alle sollicitaties een eerste selectie maken.

2

1e gesprek

We nodigen alle geschikte kandidaten uit voor een eerste gesprek, zodat we kennis kunnen maken met elkaar.

3

2e gesprek & voorstel

Met een selecte groep zal een tweede gesprek plaatsvinden, waarna er een voorstel wordt gedaan aan de meest geschikte kandidaat.

4

Tekenen contract

Wanneer we er met elkaar uit zijn gekomen, tekenen we de contracten en ben jij onze nieuwste collega!

Tijd voor een bakkie

Werken met plezier en een hart voor het product; dat is werken bij Vandentop Tuinhout. Samen met ons gedreven team, werken wij dag in dag uit met de mooiste producten. Je bent slechts een telefoontje verwijderd van deze toffe vacature. Onder het genot van een kop koffie maken we graag persoonlijk kennis. Wie weet ben jij binnenkort onderdeel van dit gedreven team en deze trotse organisatie.

Kom jij binnenkort bij ons langs voor een kennismaking? Dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

Enthousiast?

Denk jij dat deze functie jou op het lijf geschreven is? Solliciteer dan snel en we nemen contact met je op!